Over mij

cropped-13308658_1293069244055661_4884554701759912378_o.jpg

Ik ben Elaine Fleur, Master of Arts in Film Studies en freelance schrijver.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als Master of Arts in Film Studies, waar ik mij heb gespecialiseerd in research, contextualisering, dramaturgie en ideeontwikkeling voor film, televisie en social media. Ik schreef mijn thesis over de boekadaptatie van The Hobbit: van J.R.R. Tolkien naar Peter Jackson. Lees mijn Masterscriptie hier.

Tijdens m’n studie schreef ik ook mijn eerste filmscript, die werd voorgedragen bij het Schrijfpaleis. Wat geweldig om je personages tot leven te zien komen dankzij acteurs en een regisseur! In deze creatieve kant van film kan ik mijn liefde voor verhalen, fantasie, en het creëren van nieuwe werelden kwijt. Ik wilde meer leren over scenarioschrijven en ben gaan studeren aan de ScriptAcademy, een tweejarige opleiding tot scriptschrijver. In de zomer van 2016 haalde in mijn diploma. Bekijk hier het afstudeerboek van de lichting 2016.

Sinds 2015 ben ik begonnen als freelance tekstschrijver en contentmaker. Ik help je graag als tekst- en scenarioschrijver en bij het creëren van content voor film, televisie en social media!

Enkele opdrachtgevers waarvoor ik werk zijn Veronica Superguide, Hands on Social Media, René Gerritsen fotografie en CLEEFT, een online community voor cultuurverslinders. Benieuwd naar mijn werk? Bekijk mijn portfolio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s